The Chic Home: Going with the flow in this three-bedroom apartment

[ad_1]

SINGAPORE – Mr Wong Wen Shun and Ms Charissa Li experienced a clear vision for their new residence: “a sanctuary with outlined nonetheless fluid areas, which delivers in the natural light, air flow and greenery of the environment”.

A tech govt and a media producer respectively, the few – who are equally in their late 30s and have a son – have been paying a lot more time operating from home because of the pandemic.

Consequently, the areas in their three-bed room, 1,270 sq ft condominium condominium in Bukit Timah have to be flexible enough to accommodate several functions.

They found out just one of Akihaus Style and design Studio’s projects at The Tropic Gardens in the east that showcased clean up traces and successful use of place, like the relaxation of the dwelling-grown firm’s other jobs. The spots also flowed in a natural way from a person to another. Most importantly, the types experienced the proper vibe, say the few.

Layout director Lawrence Puah took the same¬†architectural approach¬†for the apartment’s inside layout as he did for his tasks, developing a collection of interlocking volumes that he could include to or subtract from to produce a composition of solids and voids.

For a get started, the kitchen to the still left of the main entrance, as properly as the eating area, had been made by getting rid of present partitions.

The open kitchen area is perfect for the pair due to the fact they not often cook dinner, so they do not have to fear about smoke or grease. A generous island serves as a dining desk for 6, a kitchen operate floor and a desk. Beneath are storage drawers.

By utilizing a constant palette throughout distinctive areas, there is visible and spatial continuity.

The wall that extends from the most important entrance, together the kitchen area-eating spot and to the home windows in the residing home was painted with a distinctive-consequences paint from Wallco. The paint was customised to match the cement look of Lamitak’s City Slate laminates on the total-top kitchen area cupboards and living space element wall on the other side.

[ad_2]

Resource hyperlink